lunes, 8 de diciembre de 2008

Música Rock

AC/DC


Qui no coneix a AC/DC? Però no tot el mon coneix l’historia d’aquesta mítica banda de rock australiana. Tot va començar fa uns 35 anys a Sydney quan els dos germans Angus i Malcolm Young es varen unir al baixista Cliff Williams, el bateria Phil Rudde i el cantant Bon Scott per formar aquesta magnifica formació. AC/DC va saber guanyar-se ràpidament a tots els aficionats al rock amb una brutal posta en escena i sobretot quan al 1974 el guitarrista Angus Young va muntar per primera vegada al escenari del Victoria Park de Sydney vestit de col•legial per recomanació de la seva germana. A partir d’aquell moment, aquesta indumentària es va convertir en tota una senya d’identitat del grup.
AC/DC va entrar amb força a l’escena del rock però va tindre que esperar fins l’any 1979 per aconseguir obtindre reconeixement a nivell internacional gràcies sobretot amb la cançó Highway to Hell. Pero no tot va ser fàcil, al 1980 Bon Scott, el cantant original de AC/CD,
va morir ofegat amb el seu propi vòmit després d’haver passat la nit de festa i quedar-se dormit dins d’un cotxe. Però a pesar de les dificultats, van saber refer-se i va ser en aquell moment quan va entrar al grup el seu actual vocalista, Brian Jonson. Al 1981 van aconseguir el seu primer nº1 als Estats Units amb l’àlbum For Those About to Rock. Ja han passat 33 anys des de el seu primer disc High Voltage (1975) i la música de AC/DC continua amb vida. La publicació del seu nou disc “Black Ice” significa el reencontre amb una banda que al llarg de tota la seva carrera ha venut mes de 200 milions d’àlbums a tot el mon.
Amb la mateixa força de la seva música i del single Rock’N’Roll Train, així ha entrat Black Ice, el nou treball de AC/DC, al nº1 en la llista dels mes venuts a Espanya, amb certificat de Disc d’or. Com un antídot contra la crisi, en la primera setmana de la publicació de Black Ice, AC/DC torna a trencar tots els esquemes, tira per terra totes les teories sobre el mon de la música i en set dies ja forma part dels discos mes venuts a tot el mon. Molts menys els han fet falta per agotar totes les entrades per als seus propers concerts a espanya, ja estan agotades les entrades per als concerts de presentació del disc del 31 de març a Barcelona (Palau Sant Jordi ) i el 2 d’abril a Madrid (Palacio de Deportes). També actuaran el 4 d’abril a Bilbao (Exhibition Centre) afegint una data a la gira per les nostres terres després de vendre les entrades de Barcelona i Madrid en poques hores.
Feia vuit anys que AC/DC no publicava un disc d’estudi i el seu retorn es com tornar a obrir un calaix on guardes tots els teus records i recordes el perquè adores el rock. Produït per Brendan O’Brien i editat en “The Warehouse Studio” de Vancouver (Canadá), Black Ice es el quinzè disc de AC/DC i conté 15 noves cançons, entre les que destaca el seu primer single Rock’N’Roll Train. Per si fora poc, el 9 de setembre d’aquest mateix any va eixir a la venda a tot el mon “NO BULL: The Director’s Cut”, una nova reedició ampliada en format DVD de l’històrica actuació de AC/DC a la Plaça de bous de “Las Ventas” de Madrid, el 10 de juliol de 1996. “NO BULL: The Director’s Cut” ha sigut remesclat en Dolby Digital Stereo i en Dolby Digital 5.1 Surround Sound, i inclou el concert original amb mes de dues hores de música i extres.

Curiositats:
Sabies que AC/DC te a Leganés un carrer que porta el seu nom? Aquest grup te l’honor de ser el primer grup de rock que obté el privilegi de posar-li nom a un carrer. Però el que a mi hem va resultar mes curiós, fou que l’alcalde de la ciutat en aquell moment (José Luis Pérez Ráez), comentà que tenia preparades diverses plaques mes, per si es donava el cas de que algun individu intentava furtar-la.
Quan de seny va tindre aquest home, perquè de segur que en quant a records de plaques furtades no els guanyarà ningú. O tu no en voldries una igual per a casa?

No hay comentarios:

La revista en format digital

Prem sobre la revista per veure-la en gran


Enllaços d'interes

  • Visites fins el moment


    Contador gratis